Resülullah vahyin öngördüğü şekilde karşı - AlıntıSöz

Resülullah vahyin öngördüğü şekilde karşılıklı lanetleşilmesi için maiyetini rahiplerin yanına getirmişti. Bu esnada Hüseyin beş, abisi Hasan ise altı yaşındaydı. Her ikisi de anneleri Fâtımatü'z-Zehra'nın ellerinden tutuyorlardı. Üstelik Resül'ün Ciğerparesi o günlerde çocuk bekliyordu, iki canlıydı. Onlar, ayetin bahsettiği oğullar ve kadınlardı şüphesiz.

Peki, İmam Ali neden getirilmişti oraya? Yoksa ayetin Enfüsenâ dediği bizzat Nebi'nin kendisi değil miydi?

Evet! Ali, Habibullah'ın Kardeşi, Vasisi veya İlmin Varisi değildi sadece. Aynı zamanda nefsiydi de... Bu yüzden onun eti Resül'ün eti, onun kanı Resül'ün kanıydı. Kendisindendi Ali. Bundan sebep, Nebi, Ali ile elmanın iki yarısı gibiyiz... buyurmuştu. Resülullah'ın Enfüsi Hakikati onunla birlikteydi ya, Allah, Kâbe'de doğan yegâne insana doğmuş olduğu Evdeki son putu kırdırmıştı.

Kitapta, Ey Ev Halkı! Allah sizi arındırıp tertemiz yapmak ister. denilen altın nesiller, işte böylesi pınarlardan kaynamaktaydı. Ehl-i Beyt Kevseri bu yüzden Betül ile Enfüs'ten gelmekteydi. Ne Ali'nin Resül'e amcazade olması, ne de Fâtıma'nın Resül'den doğması gibi kan yakınlıkları yetmezdi, Ev Halkından olmaya. Allah'ın Son Elçisinin düzinelerce amcazadesi ve dört de kızı varken, Ehl-i Beyt'in tek bir kanaldan akması sebepsiz miydi?

Diğer Ahmet Turgut Sözleri ve Alıntıları