- Aşk için değildi artık uyanıklığı gecenin Bir dünya için,bir dünya yeni...
- Bu deniz,bu gök... Bize çok,zor yine buluşmak!
- Ödünç aldım kokunu kendi tenimde, Sen kokuyor yüzeyi bedenimin,her gözeneği.
- En yakın yabancı sendin, Daha sürülmemişken ışığın biberi yaramıza, Yaslanırken boşlukta duran bir merdivene henüz. Yabancıların en yakınıydın sen!
- BEDEN Onun bedeni bir tımarhane. İçinde çok işçi,deli ve çalışkan! Onun bedeni bir kule. İçinde çok basamak,karanlık ve nemli. Güldürerek çıkarır merdivenlerden, Ağlatarak indirir aşağı! Onun bedeni bir küre. Yüzeyi çok giz,parlak ve akışkan. Döndürdükçe gösterir çarpıtmaz, Zamana saygılı ve acıyan...
- Ey,iki adımlık yerküre Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!
- 'Sen geldin, benim en deli köşemde durdun.'
- İnsanoğlunun tarih boyunca nesneleştirilme süreci, yüzyılımızın ortalarında doruğa ulaşmıştır. İki dünya savaşı, faşizm deneyimleri, toplama kampları, Hiroşima ve Nagazaki?ye atılan Amerikan atom bombaları bize Resnais?in ?Hiroşima Sevgilim? filmini anımsatır. Bu filmde bir kadınla bir erkek kişisel, belirgin, özel varlıklar değil, bir işkence ve katliam çağının acılı hayaletleridirler.
- S. Plath çektiği acıyı mısralarıyla yenmeye çalışmışsa da, eserleri doğaçlama yaşanan bu tutkulu hayatın ölüme yenik düşmesinin kanıtıdır. Plath için şiir, dış dünyanın tehdidine katlanma ve izolasyon olasılığını sağlayan bir sığınaktır. Bu izolasyon gerçeklerden kaçış olarak yorumlanabilir, ama Plath?ın şiirlerindeki şeytani yoğunluk bazen okuyucuyu şaşırtır ve Plath'ı hem gizdökümcü türün hem de 20. yüzyıldaki diğer akımların en mükemmel şairlerinden biri olarak kategorize etmeye iter. Plath, ideolojik kaygıları Lowell ve Ginsberg?in bazı şiirlerinde olduğu gibi doğrudan ön plana çıkarmasa da, insanlığın belirli tarihlerde aldığı yaralara karşı direnişini hissedebiliriz.
- Bütün sanatçılar zihinlerini meşgul eden, kendi varoluşlarının farklılığını ifade etmekle yükümlüdürler. Aslında bu farklılık, makrokozmos gerçekliğine bağlantılarla uzanan en ufak anlamları tüm çıplaklığıyla görüp kavrayabilme yetisidir.