Hayatım boyunca kendimi bir yazar, bir şarkıcı - AlıntıSöz

Hayatım boyunca kendimi bir yazar, bir şarkıcı, bir düşünür, ne bileyim bir sanatçıyla özdeşleştirmek istedim. Kendisini her televizyonda gördüğümde, eserleriyle 'hah tam benim kafamdan birisi...' diyebileceğim biriyle karşılaşmak istedim. Ama kısmet değilmiş. Böyle birisi şimdiye kadar karşıma hiç çıkmadı.

Aslında yalan söyledim. Hiç bir zaman kendimi özdeşleştireceğim birisini aramadım. O zaten her zaman yanıbaşımdaydı. Ama ne yazık ki bu durumdan çok utanıyordum. Bir süre ona uğramamaya, yanına yaklaşmamaya, ondan kaçmaya çalıştım ama olmadı. En sonunda gerçeği kabul etmeye karar verdim.

Ben insanlar gibi bakış açımı jim morrison, john lennon ya da dostoyevskiyle özdeşleştirmiyor, kendimi onlar gibi göremiyordum. Ben ne yazık ki sokaktaki bim marketiydim. Sattığı ürünleri bir reyona koymak yerine kolilere istiflemesiye dağınık, özensiz ama samimi yapısıyla tıpkı bana benziyordu. Bauhaus ya da migros gibi müzik yayını yaparak müşterilerin daha çok alışveriş yapmasını sağlayacak kadar kurnaz değildi. Olması gibi sessiz, durağan ve ucuzdu. Evet belki bir migros değildi, ama bir aydınlar bakkaliye de değildi. Ne tam şehirli ne tam köylüydü, arada sıkışmış acı çeken bir hali vardı bim'in.

Diğer Umut Sarıkaya Sözleri ve Alıntıları