BİR GÜN nehrin kıyısında duruyordum. Suda bat - AlıntıSöz

BİR GÜN nehrin kıyısında duruyordum. Suda batan kağıttan bir gemi gördüm.
Önceki gün, birkaç çocuk ıslak kumdan kaleler inşa etmişlerdi. Onlar da yıkıldılar.
Her gün, gemiler batar ve kaleller yıkılır.
Bir kadın bana geldi. Onun hayalleri gerçekleşmemişti. Hayata karşı bütün ilgisini yitirmişti. İntihar etmeyi düşünmekteydi. Her şey ona boş görünüyordu. Onun gözleri yuvalarına gömülmüştü.
Dedim ki Kim hayallerini gerçekleştirmiş ki? Bütün hayaller sonuç olarak ıstırap getirir çünkü kağıttan gemiler yüzseler bile ne kadar uzağa gidebilirler? Hayaller hata değildir: hayaller doğal olarak gerçekleştirilemez. Kabahatli olan biziz: hayal kurmak, bizler uykudayız. Uykuyla, hiçbir şeye ulaşamayız. Uyandığımızda, ulaşacağımızı düşündüğümüz şeye ulaşmadığımızı görürüz.
Hayaller görmek yerine, hakikati gör. Ne olduğunu gör. Bu özgürleşmeyi getirir. Sadece bu kayık gerçek. Yaşamının nihai gerçekleşmesine seni bu kayak taşıyacak.
Rüyalar ölüdür, hakikat yaşamdır; rüyalar uyku demektir ve hakikat uyanıklık demektir. Uyan ve kendinin farkına var. Zihin rüya gördüğü sürece, ki bu gösterir ki rüyalar kendiliğinden görülemez. Sadece gören hakikattir. Sadece gören vardır. Bunu farkettiğimiz sürece, batan gemilere ve yıkılan kalelere gülebiliriz. OSHO ( Bilgelik Tohumları ) / Ganj Yayınları / Çeviri: Mareechi Asu

Diğer Osho Sözleri ve Alıntıları