Anayasanın açık hükümlerine, çağdaş insanl - AlıntıSöz

Anayasanın açık hükümlerine, çağdaş insanlığın ahlak anlayışına ve Türkiye'deki demokratik hukuk devletine rağmen, Ecevit zamanında uygulanan vahşi ve yaygın işkenceler tam bir işkence siyaseti halini almıştır. O dönemde uygulanan işkenceleri, Emniyet teşkilatına sızmış bazı sadistlerin meydana getirdiği münferit olaylar olarak görmek imkansızdır. Gerçekten de her toplumda bazı sadist görevlilerin münferit olaylar olarak işkence yaptıkları görülebilir. Ama Ecevit zamanında işkence, iktidar partisinin Emniyet teşkilatına sızdırdığı militanları kullanarak uyguladığı bir siyaset haline getirilmiştir.
Bu siyasetin sebebi ve hedefi şuydu: CHP, İnönü'nün Genel Başkanlıktan uzaklaştırılması sırasında aşırı solcu, komünist ve terörist militanların işgaline uğramıştı. İnönü, o günlerde basına yaptığı açıklamalarda Ecevit'in düzenlediği bu olayı dile getirmiş ve durumu şu sözlerle tasvir etmiştir:
Baskı yapıyorlar. Kaldırılan gençlik teşkilatı var -Dev-Genç gibi-. Bunların içinde çok kişi militan bulunuyor. Bunları partiye alıyorlar. İstedikleri gibi ve maksatları için kullanıyorlar... Dev-Genç teşkilatı lağvolundu, harıl harıl partiye kaydetmeye çalışıyorlar ve onları militan olarak il başkanları kullanıyorlar.

Diğer Alparslan Türkeş Sözleri ve Alıntıları