DANIEL KLEIN-THOMAS CATHCART, Felsefe, USA-2008, T - AlıntıSöz

DANIEL KLEIN-THOMAS CATHCART, Felsefe, USA-2008, TR-2011, Penguen Yayın, Çeviri: Nihal Yeğengil, 192 sf.
http://www.kitabinomurgasi.com/2013/09/aristoteles-ile-bir-karincayiyen.html

-Aristo'ya Karıncayiyen Sen hepsinden akıllı-zeki-mantıklısın, gel ABD'ye başkan ol der. Aristo ise Ben PERDE ARKASI adamıyım, Büyük İskender'i bilirsin diye cevap verir (İskender, Aristo'nun öğrencisidir)

-Siyasetçiler kadar, siyasetbilimciler, avukatlar ve medyacılar da aynı teraneyi okurlar. Özellikle hukuk fakültelerinde, kusursuz ama ESNEK-HİLELİ konuşmayı öğretirler.

-Hayatın geneli liseye benzetilir ama siyasette İLKOKUL mantığı uygulanır.

-Siyasetçiler KAPIYA ATEŞ EDİP DELİKLER AÇAR, SONRA DA BUNLARIN ETRAFINA HALKALAR ÇİZEREK, hedefi vurduklarını, başarılı olduklarını söylerler.

-El Kaide için Irak'a girmek, Pearl Harbor için Meksika'ya girmek, karanlıkta kaybolan anahtarı lamba altında aramak demektir.

Ya bizim yanımızdasınız yada teröristlerin diyen Bush, üçüncü seçenek olan Bin Ladin gerçekten var mı ki? sorusunu saklar ve zorlayıcılık peşindedir. YA ÇİMLERİ BİÇ YADA DERS ÇALIŞ denilen öğrencinin, sinemaya-arkadaşlarına vb. gitme olanakları elinden alınmıştır.

-Kürtaj karşıtıyım diyen politikacılar, idam ve Irak savaşı konusunda susmaktadırlar.

-Karınca ilaçlama ilacının kanserojen olması nedeniyle yasaklanması talebine; bunu istemenin, insan öldürebilen otomobilin yasaklanmasını istemekle benzer olacağını söyleyerek cevap verdi siyasetçiler.

-Doğal olanı mükemmel ve kutsal sayarak kandırmalar üretir politikacılar. Kartları öyle bir dağıtırlar ki, sadece kendilerinin istediklerinin konuşulmasını sağlarlar. Karşıtlarına, sahip olmadıkları düşünceleri atfedip, sonra da gerçekmiş gibi saldırırlar.

-Politikacılar, ADALETTEN BAHSEDENLERİ sınıf çatışması yaratmakla suçlarlar.

-FIRSATÇI ZAMANLAMA, siyasetçinin HERŞEYİDİR.

-Politikacılar, İSTATİSTİKLERLE OYNAYARAK düzmece sonuçlar üretirler.

-İSA cennette dolaşırken, bir kenarda hüzünlü oturan bir ihtiyar görür ve sorar: Cennettesin, ne istiyorsun da mutlu değilsin?. Yaşlı adam, Oğlumu arıyorum, çok özledim onu der. İsa, baba benim diye cevap verince, ihtiyar PİNOKYO diyerek sarılır ve dans ederler.

Diğer Daniel Klein Sözleri ve Alıntıları