Öte yandan Türklüğün İslam alemine ve medeni - AlıntıSöz

Öte yandan Türklüğün İslam alemine ve medeniyetine büyük hizmetleri olmuştur. Hizmetin siyasi ve askeri yönü yanında bizzat din hayatına olan yardımı çok önemlidir. Türk dünyasında İmam-ı A'zamlar, İmam-ı Maturidiler, İmam-ı Buhariler, Büyük mutasavvuf Ahmed Yeseviler, İmam-ı Gazaliler, Nizam'ül Mülkler, Mevlanalar, Yunuslar, Hocazade Efendiler, İmam-ı Birgiviler, Ahmed Cevdetler... gibi din uluları yetişerek, kitaplığımıza binlerce cilt değerli eserler kazandırdılar, yeni ihtiyarlara, yüce dinimizi mecrasından saptırmadan, çözüm yolları buldular, devletimizi ve milletimizi devrin en ilerisine çıkarmayı başardılar. Türkler, İslam'a hizmet eden en büyük millet olma sıfatını gerçekten hak etmişlerdir. Peygamberimizden ve yüce sahabi kadrosundan sonra, bu sıfat gerçekten Türk Milleti'nin hakkıdır.
Bugün yukarıda adlarını saydığımız, büyük cedlerimizin kitapları, kitaplıklarda küflenirken ve genç nesiller, çeşitli tertiplerle bu kitapları okumak ve anlamak imkanlarından mahrum edilmişken, piyasada ne idüğü belirsiz kişilerin kitap ve yazıları dolaşmaktadır. Sanki Türk Milleti yeni ihtida etmiş (yeni müslüman olmuş) gibi nevzuhur sahte müçtehitlerin kitapları genç nesillerin ellerine veriliyor. Malesef ülkemizde İbni Teymiyye, Abdulvahab gibi sapıkların, Farmason Cemaleddin-i Afgani, Muhammed Abduh'un görüşleri, yine masonların kontrolünde bulunduğunu önceden bildirdiğimiz Müslüman Kardeşler teşkilatına bağlı yazarların kitapları veya İran'dan kaynaklanan Fars Emperyalizmine ait eserler din adına okunmaktadır.
Öte yandan ecdadımızın meydana getirdiği eserler, yalnız Türk dünyasına değil, bütün İslam dünyasına, İslamiyet'i yeni baştan ve dosdoğru öğretecek temiz ve berrak kaynaklar durumundadır ve ne yazık ki gözlere ve dimağlara kapalıdır.

Diğer S. Ahmet Arvasi Sözleri ve Alıntıları