SHP Ankara milletvekili Beşer Baydar, Aralık 198 - AlıntıSöz

SHP Ankara milletvekili Beşer Baydar, Aralık 1988'de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken Meclis kürsüsüne çıkıyor, bir fıkra anlatıyor ve iniyor. Meclis tutanaklarına da gecen fıkra şöyle:
«Özal Amerika'da Reagan ile görüşürken, birbirlerine ülkelerinin gerçekleştirdiği büyük başarıları anlatmaya başlıyorlar. Reagan yeni bir teknoloji geliştirdiklerini ve bu yöntemle ölüleri diriltebildiklerini anlatıyor... Özal da altta kalmamak için Türk atletlerin 100 metreyi beş saniyenin altında koşabildiklerini söylüyor. Reagan son derece şaşırıyor ve bu muazzam rekor karşısında susuyor.
Bir süre sonra Reagan Türkiye'ye gelmeye karar veriyor. Reagan'ın bu kararı kendisine iletildiğinde, Özal telaşa kapılıyor. Danışmanı Özal'a bu telaşının nedenini sorunca Başbakan daha önce Reagan'la yaptığı konuşmayı anlatıyor ve diyor ki:
- Ya şimdi bu rekorun kırılmasını görmek isterse ne yapacağız?
Danışmanı Özal'a verdiği cevapla, çıkış yolunu gösteriyor:
- Kolayı var efendim. Reagan'ı nasılsa Anıtkabir'e götüreceksiniz. Orada kendisinden Atatürk'ü diriltmesini istersiniz. Eğer başaramazsa, sorun kalmaz. Ama diriltirse, siz zaten oradan kaçarken bu rekoru fazlasıyla kırarsınız»...

Diğer Emin Çölaşan Sözleri ve Alıntıları