Dünyaya insan olarak gelmenin bedeli ne yüksek - AlıntıSöz

Dünyaya insan olarak gelmenin bedeli ne yüksek ödeniyordu! Dünyaya gelmekten hoşnut bir Allah'ın kulu var mıydı acaba şu gezegende. Sen sahip sahip olduklarının kıymetini bilmiyorsun, milyonlara insan senin hayatını yaşamak için nelerini vermez.

Her şey Başbakanın onayından geçmek zorunda. Cami yerine fırın projesi çizilecek olaydı, yine ona sorulurdu, o da Osmanlı tipi fırını seçerdi. Her iyiliğin, güzelliğin Osmanlı'dan, her kötülüğün ve çirkinliğin Cumhuriyetten kaynaklandığına inanıyor.

Sultan I. Ahmet zamanında yapılmış bir caminin, 2013 yılında tekrar edilmesinin beni bir Türk mimar olarak ne kadar utandırdığını yazdım. Birileri bize, siz Türkler ne biçim insanlarsınız? Beş yüz yıl içinde, bir adım olsun ilerlemediniz mi, geçip giden zamanda yeni çizgiler, yeni kavramlar geliştiremediniz mi demez mi? Tekrardan, kopyadan başka bir şey bilmez misiniz, diye sormaz mı, diye yazdım. Mimari yapıların kendi zamanlarını yansıtması çok önemidir. Arkeologların, kazıların hangi devre ait olduklarını nasıl anladıklarını bilirsin elbette. Her dönemin bir özelliği bir üslubu vardır.

Diğer Ayşe Kulin Sözleri ve Alıntıları