Bu dönemde AP azınlık hükümetini Meclis't - AlıntıSöz

Bu dönemde AP azınlık hükümetini Meclis'te dışarıdan destekleyen Erbakan Hoca'yı marke etme görevi de bazen Turgut'a veriliyordu.
Birtakım önemli kararlar alınacağı zaman, Erbakan Meclis'te mızıkçılık edip de desteğini çekmesin diye önceden ona bilgi veren, 1977 yılında adayı olduğu MSP genel başkanına karşı son derece saygılı davranan Turgut, her seferinde onu ikna etmeye çalışıyor... Hoca, uygulanan IMF destekli programa, faizlerin habire arttırılmasına, paramızın değerinin düşürülmesine son derece karşı çıkıyor... Bazen de Turgut'a çok ters sözler söylüyor:
- Muhterem kardeşim, biz seni «İnançlı» bir insan olarak bildik yıllar boyunca... Ancak şimdi görmekteyiz ki, inançlarını bir kenara bırakmışsın. Birtakım masonik ve siyonist çevrelerin telkinleriyle bazı işler yapmaktasınız. Türkiye'yi haçlı zihniyetinin boyunduruğu altına sokmak için gayret sarf etmektesiniz. Lütfen bu oyunlara gelmeyiniz ve bu söylediklerimi Süleyman beyefendiye de aynen iletiniz.
Turgut. Erbokan Hoca'yı hiçbir konuda ikna edemiyor. Yanından ıkına sıkıla ayrılıyor... Ancak bu dönemde Hoca, Turgut' un hazırlayıp da Demirel'e verdiği raporları elbette ki hiç bilmiyor. O raporlarda Turgut'un kendi hakkında yazdıklarını bilse, onu çiğ çiğ yiyecek!.. Belki hükümete verdiği desteği bile çekecek... Ancak Erbakan, AP azınlık hükümetine MHP ile birlikte dışarıdan verdiği desteği «Kerhen» bile olsa devam ettiriyor... Çünkü o sırada başka bir seçenek yok. Erbakan ve Türkeş bir yandan Demirel hükümetine veryansın ediyorlar, öbür yandan da Meclis'teki parmak sayısı olarak desteklerini sürdürmeye devam ediyorlar. Aksi halde yeni bir hükümet krizi daha ortaya çıkacak ve bu sefer ortalık daha beter karışacak. Kaldı ki o günlerin ortamında, en büyük rakipleri olan AP her geçen gün yıpranıyor. Bu da, onların işine geliyor.
...
Hoca şöyle diyor:
- Muhterem kardeşim. benim yanıma lütfen Süleyman bey'in hoparlörü olarak gelme. Sen kendi fikirlerinle gel. Siz şimdi zannediyorsunuz ki, böyle dışa bağımlı, Amerikan güdümlü faizci politikalarla iyi bir iş yapıyorsunuz. Bu IMF reçeteleri, uygulandığı her ülkeye felaket getirmiştir. Siz IMF'ye teslim oldunuz. Bu politikalar Türk milletinin aleyhine işlenmektedir. Burada müslüman mahallesinde salyangoz satmaya kalkışmayınız.

Diğer Emin Çölaşan Sözleri ve Alıntıları