Acayipsin. Ben olsaydım her yolu dener, mutlaka b - AlıntıSöz

Acayipsin. Ben olsaydım her yolu dener, mutlaka bulurdum. Böyle durumlarda, en iyisi arayıp bulmak ve gidip yüzüne karşı ondan hoşlandığını söylemek.

Bunu yapmak istemiyorum, dedi Aomame. İstediğim, bir gün bir yerde tesadüfen karşılaşmak. Sözgelimi yolda birden karşıma çıkması ya da aynı otobüse binmek falan işte.

Kader buluşması.

Eh, öyle bir şey işte, diyen Aomame, şarabından bir yudum aldı. İşte o zaman ona açıkça söylerim. Şu ömrümde bir tek ona âşık olduğumu.

(...)

Bu tür duygular söz konusu olunca seçme şansın olmaz, dedi Aomame. Böyle duyguların geleceği varsa gelir. Mönüden yemek seçmekten farklı bir durum.

Hata yaptıktan sonra pişman olmak noktasında aynı.

İkisi aynı anda güldüler.

Aomame konuşmayı sürdürdü. Fakat konu ister mönü olsun, isterse erkekler ya da başka bir şey, kendi tercihimizi yaptığımızı sanıyoruz, ama aslında hiçbir şeyi tercih ediyor değiliz. En baştan belli olan bir şeyi tercih ettiğimi sanıyoruz belki de. Özgür iradenin var olduğunu düşünmek istiyoruz yalnızca. Arada sırada bu düşünceler geçiyor aklımdan.

Eğer haklıysan, yaşam aslında karanlık bir yer demektir.

Belki de.

Fakat birini yürekten seversen, o ne kadar rezil bir tip olsa da, seni sevmeyen biri olsa da, en azından yaşam cehennem olmaktan çıkar. Biraz karanlık olsa bile.

Aynen öyle.

Diğer Haruki Murakami Sözleri ve Alıntıları